Nubuck schoonmaken

Je kiest voor nubuck als je wilt dat je tas lekker stevig is, je schoenen een seizoen langer mee moeten gaan en je bankstel een fluweelzacht gevoel moet uitstralen. Maar hoe verwijder je vuil- en vochtplekken?

Nubuck is een type leer dat overeenkomt met suède, maar een stuk steviger is. Het is aan de bovenkant van de huid licht geschuurd waardoor het die zachte suèdeachtige look krijgt. Door het schuren staan de vezeltjes open en trekt vuil en vet gemakkelijker in het niet geïmpregneerde leder. Daarom heeft het extra verzorging nodig. Vaak wordt een plastic of rubberen borstelkop geadviseerd, maar gebleken is dat deze het nubuck leer kan beschadigen. Om er zeker van te zijn dat je geen krassen of beschadigingen maakt gebruik je het Suède reinigingsdoekje. Volgens Excellent de eerste, snelle en effectieve oplossing voor het reinigen van nubuck. Vouw het doekje naar de gewenste grootte en wrijf eerst licht en vervolgens wat harder over de vlek, die vervolgens verdwijnt als sneeuw voor de zon.

 

In verband met het vertrouwen in ons product biedt Excellent de 'niet goed geld terug' garantie, als u niet tevreden bent over de werking krijgt u uw geld gewoon terug.