Nubuck onderhoud

Wie een goede conditie van nubuck boots of bags hoog in het vaandel heeft staan, vindt het niet erg dit materiaal met extra zorg te behandelen. Een goed nubuck onderhoud is namelijk noodzakelijk.

Het geschuurde nubuck leer moet geïmpregneerd worden voordat je het gaat gebruiken. Zo kun je schoeisel en tassen behandelen met een vuil- en waterafstotend middel, speciaal voor nubuck. Toch is dit geen garantie voor een vlekvrije tas of schoen. Vlekken en vocht kunnen namelijk gemakkelijk doordringen, doordat de vezels van het geschuurde nubuck leer openstaan. Met het Suède reinigingsdoekje van Excellent verwijder je deze plekken eenvoudig en snel. Even met lichte en vervolgens sterke druk op en neer wrijven. Het vuil tussen de openstaande vezels kleeft aan de doek en door ronddraaiende bewegingen gaan de, door het vuil platliggende vezels weer rechtop staan en wordt tegelijkertijd een reinigende werking verkregen. Verzorg het nubuck leer daarna met een verzorgingsproduct, om de natuurlijke oliën in het materiaal te herstellen.

 

In verband met het vertrouwen in ons product biedt Excellent de 'niet goed geld terug' garantie, als u niet tevreden bent over de werking krijgt u uw geld gewoon terug.